SVJEDOČANSTVA

Rad sa Snježanom  je   dubok, strastven,  fokusiran i cjelovit . Sviđa  mi se što obuhvaća  sve  aspekte i razine i uključuje uz različite terapije,tretmane , coaching …  i vježbanje  te učenje  korisnih  tehnika  za daljnji  osobni rast i razvoj.

  1. MOJE PRAVO JA                                                                    (program INTEGRALFIT)

Rad sa Snježanom  je   dubok, strastven,  fokusiran i cjelovit .Sviđa  mi se što obuhvaća  sve  aspekte i razine i uključuje uz različite terapije,tretmane , coaching …  i vježbanje  te učenje  korisnih  tehnika  za daljnji  osobni rast i razvoj.

Integralfit mi je pomogao da  spoznam „tko ja uistinu  jesam“  osnažio me da mogu to slobodno i u potpunosti  izraziti te pustiti  emocije iz „krletke“.  Oslobodila  sam se straha vezanog uz donošenje odluka, probudila kreativnost  i  više  se povezala sa mojim duhovnim vodstvom. Ples i pokret  unio je više strasti i radosti u život, „osvjestila“ sam  obrasce u partnerstvu, mehanizme obrane, naučila  vizualizaciju, i kako  uz primjenu zakona privlačenja lakše ostvariti svoje ciljeve.

Moje tijelo  se jako promijenilo, a i  moja percepcija o njemu. Sada ga više volim i poštujem ,bolje  osluškujem i zdravije hranim, ne uskraćujem mu pokret, sunce i zrak. Imam više  samopouzdanja i ponovo  sam otkrila svoju prirodnu ljepotu.

Integralfit   preporučam svakome tko želi istražiti nevidljivi i vidljivi dio sebe, treba osnaženje, iscjeljenje i želi doživjeti  istinsku transformaciju.

Željka , Zagreb

 

  1. STAZA SAVRŠENSTVA                                                                    (radionica „PORUKE U BOJI“)

Snježana je promotrila moju manadalu pa smo zajedno, potaknute njezinim pitanjima, analizirale svaki njezin dio. „Koji je osjećaj bio najprisutniji pri bojenju, a kako se osjećaš sada? Primijetila sam da si počela bojati izvana prema unutra. Što predstavljaju žute zrake nalik na sunčeve koje spajaju tvoju obitelj, a što pijedestal na kojem stoji osoba/lice za koje si zaključila da si zapravo ti? Kakav je osjećaj stajati na tom pijedestalu skvrčenih ruku i držati toliki teret? Koje emocije otkrivaju izrazi lica drugih osoba u mandali? Što bi za tebe značila crvena, za koju si zaključila da predstavlja svijet izvan obiteljskog doma? Da može govoriti, što bi ti mandala sada rekla, poručila?“

Pitanja i potpitanja kojima je Snježana razotkrivala moju mandalu rezultirala su razgovorom koji je trajao gotovo cijeli sat. Ono što mi se najviše svidjelo jest to što uopće nisam imala osjećaj da odgovaram na pitanja osobi koju sam tek taj dan upoznala. Još zanimljivije je bilo to što uopće nisam imala osjećaj da mi pitanja postavlja Snježana, već kao da sam ih potencirala sama. Osjećala sam kao da razgovaram sa svojim životom, sama ga analiziram, zaključujem o njemu i dajem si savjete. „Da, to je mandala …. i još puno više“, rekla je Snježana. „Ona odražava sve ono u tebi, govori o tvom život- nom putu, vraća te u središte, iscjeljuje, oslobađa, balansira i fokusira na ono najbitnije, ono što još nedostaje i čeka da postane cjelovito. Ona osnažuje, uči strpljivosti, pomaže da lakše slijedimo pravila, a kad je obojena i jednom interpretirana, to nije kraj jer i dalje možemo s njom komunicirati i dobivati nove poruke. Ona ne dolazi slučajno u čovjekove ruke i nije tuđe tumačenje tvojeg života, već tvoje vlastito“.

Objasnila mi je da su Poruke u boji, poruke  mandale nama , zapravo glas iz našeg ,, nesvjesnog,,te  i da se značenje boja kojima bojimo mandalu ne može poopćavati, već je posve individualno. Svaki čovjek boju doživljava drukčije. Crvena boja u  jednoj u mandali može označavati strast, toplinu, ljubav, seksualnu energiju, a u drugoj krv, nasilje, bijes. Plava boja, primjerice, uglavnom označava mir, opuštenost, vječno, nebesko, ženski aspekt, no u mojoj mandali povezali smo je s petom, grlenom čakrom i sposobnošću da slobodno i potpuno izrazim svoje želje, misli i potrebe.

S pomoću mandale naglas sam izgovorila što želim vezano uz prošlost i budućnost a najviše sadašnjost. Mandala je bila ogledalo, na prvi pogled prazno, no kada sam ga obojila, kao da je dobilo svrhu jer sam u njemu mogla vidjeti sebe. Kažu za svaku mandalu da je savršena, pa je i meni rad s njom bila šetnja stazom koja vodi do savršenstva.

Kristina, Zagreb

3.  Radionica: Poruke u boji

Izjemno sem hvaležna Snježani, da me je vodila po čisto novi izkušnji risanja mandale, za katero sem bila brez pričakovanj, vsekakor pa sem vedela, da bo koristna. Nisem pa si mislila, da bo tako močna in zdravilna. Dejansko sem močno energijo terapije občutila na fizični ravni. Celo telo je drhtelo, mandala pa je bila zelo zgovorna. Sporočila mi je vse tisto, kar na nek način že vem, pa si morda ne upam priznati naglas. Bila je močna potrditev, da sem na pravi poti in zaupanja vredna spodbuda za naprej. Definitivno močan navdih in korak na poti zdravljenja duše in osvobajanja strahov. Delati s Snježano je zelo prijetno, saj njena želja po tem, da pomaga človeku preplavi prostor in te popolnoma umiri. Z lahkoto je zaupati njeni magični intuiciji in se popolnoma prepustiti.

Veoma sam zahvalna za iskustvo crtanja mandale sa Tobom. To je bila još jedna od mnogih potvrda u zadnje vrijeme, da sam na pravom putu i da je moja intuicija vrlo dobra :-)) Fizički sam osjetila kako me mandala tjera, da otvorim oči i vidim to, što moja duša več dugo zna ali nema snage i hrabrosti, da to postiže! Mandala me dirnula direktno u srce. Bilo je to veoma isceljivo i emotivno iskustvo. Sada su mi neke stvari još jasnije i imam više poverenja u svoj put.

Ti kao terapeut si bila vrlo intuitivna. I to je to, što je najbitnije u radu s osobom na njezinom osobnom rastu. Tvoja energija baš priča o tvojoj iskrenoj želji po pomoči drugima na njihovom putem. Da o tvojim bogatim iskustvima i znanju ni ne gubim riječi :-))

Nina, Ljubljana, Slovenija

 

  1. Kako sam prevladala strah od javnog nastupa                                 (program INTEGRALFIT)

Strah od javnog nastupa mučio me još od dana kada sam nastupala na klavirskim koncertima u osnovnoj školi. Znojne tipke, drhtave ruke i svi ti pogledi puni očekivanja usmjereni prema meni. Ta lagana trema pratila me kroz cijelo obrazovanje, a nije me ostavila sve do kasnih dana u novinarskoj karijeri koja je zahtijevala pokoji TV nastup i intervju uživo. No, susret sa Snježanom  na Integralfit radionici je sve to promijenio.

Jedna od vježbi bila je i bojanje mandale … ja sam izvukla onu prepunu ljudi i anđela koji me gledaju kao na Strašnom sudu. Naravno da sam bila uplašena. Je li to baš posve slučajno? Zašto mi se nije potrefila neka cvjetna, jednostavna ili pak  apstraktna mandala, nego ova sa stotinu lica? Pa tko će to savladati?

No popunjavajući bojama jedan po jedan lik počela sam ih voljeti i shvaćati da svi ti pogledi stranaca usmjereni prema meni nisu tako strašni i da bi vjerojatno oprostili i razumjeli i najveće greške koji bi se mogle potkrasti.

Kroz  interpretaciju mandale i razgovor koji je uslijedio nakon procesa bojanja i osvještavanja misli još  sam dublje zaronila u svoj strah, no najbolje sam se suočila sa njim u Bodyfocusingu. Na kraju se transformirao u  podršku  i čak me bodrio.

Kombinacija rada s mandalom, Bodyfocusinga i razgovora te primjena afirmacija prije nastupa pomogle su mi da se u potpunosti suočim  sa svojim strahom i prevladam ga mirna srca i otvorenih očiju. Lako i hrabro!

Snježana je suosjećajan, nježan i  vrlo strpljiv terapeut. Njezino poznavanje tijela i vođeno otkrivanje poveznica s tajnama duše  je zadivljujuće i brzo donosi vidljive rezultate.